SAE spoznali Hornú Nitru

SAE spoznali Hornú Nitru

SAE spoznali Hornú Nitru. Skupina novinárov zo Spojených arabských emirátov z prestížnych médií Spojených arabských emirátov (SAE) absolvovala 5-dňovú informačnú cestu po Slovensku. Počas cesty nevynechali ani Trenčiansky kraj, kde navštívili perlu Hornej Nitry – mesto Bojnice.

Oblastná organizácia cestovného ruchu región HORNÁ NITRA – BOJNICE nás oslovila na spoluprácu pri zabezpečení tejto návštevy. Zahraniční novinári boli očarení krásou Hornej Nitry, nielen samotným Bojnickým zámkom, ale aj kúpeľmi a prírodnou scenériou celého regiónu. Teší ma, že vďaka tejto návšteve sa bude o Bojniciach písať aj v arabských krajinách a články v renomovaných médiách prilákajú  do nášho kraja viac návštevníkov,“ uviedla výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región Eva Frývaldská.   

Počas návštevy pýchy Hornej Nitry novinári absolvovali prehliadku Bojnického zámku. Atmosféru tejto historickej dominanty umocnila skupina sokoliarov s dravcami, ktorá pred bránami zámku privítala delegáciu a predviedla sokoliarske predstavenie.

Vzhľadom na prírodný a kultúrno-historický potenciál, aký sa nachádza v regióne Horná Nitra – Bojnice sme radi, že široká verejnosť má trvalý záujem o návštevu našich končín, čo potvrdzujú aj štatistické údaje návštevnosti. Rovnako nás teší, že aj odborná verejnosť a novinári so špecializáciou na cestovný ruch si pravidelne vyberajú Bojnice ako cieľ ich cesty,“ vyjadrila potešenie Sylvia Maliariková, členka OOCR RHNB.

Viac info: https://www.trencinregion.sk/21101/novinari-zo-spojenych-arabskych-emiratov-

zoznam všetkých aktualít

X